fbpx
Dr Andrei Popa
Clinică Medicală de Dermatologie și Estetică

Depigmentare cearcane

  • Ce reprezinta tratamentul de depigmentare a cearcanelor?

O procedură non-chirurgicală și minim-invazivă, depigmentarea cearcănelor va restabili luminozitatea în jurul ochilor și va atenua acea nuanță de violet sau de maroniu care te tulbură. 

  • Cum se realizeaza tratamentul?

Depigmentarea presupune injectarea în zona ochilor a unui cocktail bazat pe diverse substanțe, cel mai des fiind utilizata vitamina C, cu efect antioxidant. Procedura poate presupune un disconfort minor, dar nu trebuie să îți faci griji, deoarece zona este tratată cu o cremă anestezică, iar acul folosit este extrem de fin (subțire precum un fir de păr). Injecția este sigură, efectuată în condiții de deplină siguranță, iar înțepătura atât de subtilă, încât nu va putea fi observată cu ochiul liber.

Depigmentarea cearcănelor este în general realizată în cadrul ședințelor de mezoterapie, cocktail-ul injectat fiind personalizat în funcție de necesitățile tale. 

Numărul de ședințe de care este nevoie depinde de specificul tenului tău, de cauza cearcănelor și de reacția organismului. În cazul mezoterapiei, sunt indicate 6 – 8 ședințe, la câteva săptămâni una de cealaltă, urmate de proceduri de întreținere anuală. Numărul de ședințe va fi stabilit alături de medicul dermatolog.