fbpx
Dr Andrei Popa
Clinică Medicală de Dermatologie și Estetică

Hiperhidroza

  • Ce este hiperhidroza?

Hiperhidroza sau transpiratia excesiva reprezinta un raspuns exagerat al glandelor sudoripare avand drept consecinta o crestere anormala a cantitatii sudorale.

Hiperhidroza nu este o afectiune periculoasa insa poate afecta activitatile cotidiene, avand un impact psiho-social negativ (tendinta de izolare, evitare a contactului tactil, disconfort in public).

  • Cum tratam hiperhidroza?

In tratamentul acestei afectiuni, de-a lungul timpului, s-au incercat mai multe terapii locale utilizand clorura de aluminiu, talc, iontoforeza (trecerea curentului galvanic prin pielea cufundata intr-un vas cu apa) dar cu o ameliorare nu foarte importanta si deloc sustinuta. De asemenea, exista proceduri chirurgicale invazive  precum chiuretarea glandulara, lipoaspiratie sau simpatectomia toracica, fara un rezultat semnificativ in imbuntatirea calitatii vietii pacientului si, de asemenea, cu un grad variabil de recurenta.

Cel mai eficient si sigur tratament este injectarea de toxina botulinica ce acţionează prin blocarea funcţiei glandelor sudoripare din zona injectată, ducând astfel la reducerea pana la disparitie a transpiraţiei.

  • Cat dureaza efectul tratamentului?

Efectul se instaleaza in 5-7 zile si persista pe o perioada de 4- 6 luni.