fbpx
Dr Andrei Popa
Clinică Medicală de Dermatologie și Estetică

Reconturare mandibulara

  • Ce reprezinta tratamentul de reconturare mandibulara?

Un contur ferm pune mai bine în evidență trăsăturile feței, înfrumusețează profilul și de asemenea, conferă un aspect de față mai suplă. 

Pierderea de volum la nivelul feței apare din cauza redistribuirii grăsimii la nivel facial, a aplatizării structurii osoase care se subțiază și a mușchilor faciali care își pierd din volum și nu mai susțin la fel structura acesteia. Toți acești factori contribuie la un aspect facial îmbătrânit. Mai exact, întâi apar liniile fine, apoi ridurile care se adâncesc odată cu trecerea timpului. De exemplu, o bărbie turtită este considerată caracteristică de masculinitate care aplatizează vizual conturul feței. Prin volumizarea bărbiei cu acid hialuronic se alungește conturul iar profilul chipului este vizibil ameliorat.

  • Cum se realizeaza tratamentul de reconturare mandibulara?

Acidul hialuronic injectabil are efecte temporare și reversibile, ceea ce îl face extrem de atractiv. În plus, acidul hialuronic este un element care se regăsește în corpul uman, în pielea, articulațiile sau ochii noștri. Având capacitatea uimitoare de a atrage apa, permite pielii să devină instantaneu mai hidratată și să își redobândească volumul pierdut sau să creeze volum în caz de nevoie.

  • Care sunt principalele reactii adverse?

Cele mai frecvente reacții adverse sunt: senzație de disconfort in timpul si post injectare, eritem la locul injectarii (care dispare în 2-3 zile), prurit, edem, echimoze, inflamatie la locul injectarii, dar toate acestea se remit spontan la cateva zile după injectare. Rezultatul final se va observa in decurs de 7 -10 zile.