fbpx

Tratamentul ridurilor cu toxina botulinica

Botox-ul este tratamentul de electie pentru ridurile de expresie din partea superioara a fetei: ridurile orizontale de pe frunte, ridurile verticale dintre sprancene, «laba de gasca» de la coltul ochilor.
Tratamentul ridurilor cu toxina botulinica este de asemenea utilizat pentru hiperhidroza axilara, palmara, plantara etc (transpiratie excesiva in diferite zone ale corpului).
O alta indicatie de tratament cu toxina botulinica o are bruxismul, una dintre cele mai intalnite afectiuni cu manifestare in timpul somnului. Bruxismul se manifesta prin scrasnitul dinţilor si inclestarea maxilarelor, involuntar in timpul somnului. Botox-ul actioneaza relaxand muschiul si astfel reducand efectul de frecare a dintilor sau incordare a maxilarelor.

Intrebari frecvente

Tratamentul ridurilor cu toxina botulinica determina o relaxare musculara pentru aproximativ 3 luni. Prin faptul ca muschii sunt imobili in toata aceasta perioada, se produce automat si atrofie musculara, astfel ca, perioada de relaxare musculara este prelungita in mod natural, pana la 4-6 luni la primul tratament. De la o injectare la alta daca se repeta tratamentul in momentul in care muschiul nu a apucat sa-si reia complet functia (daca el este inca atrofiat) putem prelungi intervalele de relaxare musculara cu inca aproximativ 1-3 luni.
Efectul nu se instaleaza pe loc , ci in 4-12 zile de la injectare.

Cele mai frecvente sunt inrosirea zonei, edemul si eventualele echimoze. Insa acestea se remit in 24-48 de ore dupa procedura si pot fi mascate usor cu fond de ten. In anumite cazuri pot sa apara dureri de cap sau mici asimetrii care se vor corecta de la sine in cateva zile pana se instaleaza complet toxina botulinica.

Echipa medicala

In clinica Derm-one echipa noastra de medici specialisti in dermatologie si medicina estetica va ofera solutii pentru o paleta vasta de probleme si nevoi dermato-estetice.