fbpx
Dr Andrei Popa
Clinică Medicală de Dermatologie și Estetică

Terapia Vampir

  • Ce este Terapia Vampir?

Terapia PRP consta in prepararea plasmei bogate in plachete (PRP) prin recoltarea unei mici cantitati de sange de la pacient (similar cu prelevarea de sange pentru analize), care este apoi prelucrat prin centrifugare, proces care separa plachetele de celelalte celule sangvine. Se obtine astfel plasma bogata in plachete, un cocktail concentrat de factori de crestere, capabil sa influenteze semnificativ regenerarea pielii.

  • Cum se realizeaza tratamentul?

Se recolteaza o cantitate mica de sânge intr-o eprubeta sterila, se proceseaza rapid pentru a selecta plasma cu trombocite, celule ce contin factorii de crestere si reparare. Acestia se elibereaza în mod natural în orice tentativa a organismului de a repara o leziune. Plasma bogata în trombocite se va injecta în piele, cu ajutorul unui ac fin. Pentru a atenua durerea se aplica o crema anestezica inainte de injectare. Toate aceste etape de recoltare si preparare se efectueaza rapid, în prezenta pacientului, pentru ca acesta sa aiba siguranta ca se administreaza propriul sânge.

  • De ce sa alegem Terapia Vampir?

Terapia Vampir este indicată pacientilor care doresc rejuvenarea aspectului pielii de la nivelul fetei, gatului, decolteului si mainilor. De asemenea, este o metoda extrem de eficienta in tratamentul alopeciilor.