fbpx

Hiperhidroza – Transpiratia excesiva

Hiperhidroza sau transpiratia excesiva reprezinta un raspuns exagerat al glandelor sudoripare avand drept consecinta o crestere anormala a cantitatii sudorale.
Hiperhidroza nu este o afectiune periculoasa insa poate afecta activitatile cotidiene, avand un impact psiho-social negativ (tendinta de izolare, evitare a contactului tactil, disconfort in public).

Intrebari frecvente

In tratamentul acestei afectiuni, de-a lungul timpului, s-au incercat mai multe terapii locale utilizand clorura de aluminiu, talc, iontoforeza (trecerea curentului galvanic prin pielea cufundata intr-un vas cu apa) dar cu o ameliorare nu foarte importanta si deloc sustinuta. De asemenea, exista proceduri chirurgicale invazive  precum chiuretarea glandulara, lipoaspiratie sau simpatectomia toracica, fara un rezultat semnificativ in imbuntatirea calitatii vietii pacientului si, de asemenea, cu un grad variabil de recurenta.

Cel mai eficient si sigur tratament este injectarea de neuromodulator TB ce acţionează prin blocarea funcţiei glandelor sudoripare din zona injectată, ducând astfel la reducerea pana la disparitie a transpiraţiei.

Efectul se instaleaza in 5-7 zile si persista pe o perioada de 4- 6 luni.

La locul injectarii, la persoanele cu piele sensibila poate aparea inrosire locala temporara, edem, usor disconfort sau eventual o mica sangerare punctiforma cu aparitia unei echimoze, dar care dispar in cateva zile.

Echipa medicala

In clinica Derm-one echipa noastra de medici specialisti in dermatologie si medicina estetica va ofera solutii pentru o paleta vasta de probleme si nevoi dermato-estetice.