fbpx

Tricoscopia – Tratamentul de diagnostic al problemelor legate de caderea parului

Aceasta procedura se poate realiza gratuit in baza biletului de trimitere de la medicul de familie

Tricoscopia este termenul utilizat pentru a descrie utilizarea dermatoscopiei clasice sau computerizate in examinarea problemelor legate de caderea parului si scalpului. Aceasta metoda permite vizualizarea in timp real a firelor de par si scalpului cu un factor de marire de 20x pana la 160x. In tricoscopia digitala, imaginile obtinute in urma examinarii pot fi introduse in programe software care masoara automat anumiti parametri tricologici relevanti (densitatea si diametrul firelor de par, etc).

Intrebari frecvente

Tricoscopia se poate efectua utilizand un video-dermatoscop sau un dermatoscop analog/clasic, cu factor de marire de 10x dar cu o calitate a imaginilor mult superioara datorita posibilitatii adaptarii pe un aparat foto digital de tip DSLR. Aceasta metoda de diagnostic este facila, rapida, neinvaziva si ofera rezultate semi-cantitative si calitative. De asemenea, in multe studii clinice tricoscopia s-a dovedit a fi superioara tricogramei in ceea ce priveste acuratetea diagnosticului.

Avantajul utilizarii tricoscopiei digitale in examinarea parului si scalpului consta in posibilitatea vizualizarii in timp real (atat de catre medic cat si de catre pacient) a imaginilor si inregistrarea acestora intr-o baza de date electronica pentru comparare ulterioara in vederea stabilirii eficientei tratamentului. Principiul acestei tehnici este identic cu cel al dermatoscopiei pentru leziunile cutanate pigmentare.

Prin intermediul tricoscopiei pot fi evidentiate tulburari de culoare sau structura ale scalpului cum ar fi: accentuarea tiparului de hiperpigmentare in retea, discromii perifoliculare (hiperpigmentarea in jurul firelor de par) si descuamari.

Echipa medicala

In clinica Derm-one echipa noastra de medici specialisti in dermatologie si medicina estetica va ofera solutii pentru o paleta vasta de probleme si nevoi dermato-estetice.