fbpx

Dermapen 4 – Tratamentul de Microneedling

Dermapen (microneedling) este un dispozitiv revoluţionar care utilizează 12 microace detașabile de unică folosință. Acesta realizează micro-înțepături tegumentare, cu scopul de stimula producţia de colagen şi elastină. Prin realizarea de micro-incizii la nivelul pielii, funcția de regenerare tegumentară este stimulată, astfel se pot trata cu succes ridurile fine, vergeturile, porii dilatați şi petele hiperpigmentare.

Tratamentul de microneedling poate fi combinat si cu alte metode de rejuvenare, cum ar fi mezoterapia.

Intrebari frecvente

Pielea va fi demachiata si curatata. Ulterior, se va aplica o crema anestezica, care va ramane pentru aproximativ 10-15 de minute. Crema va indepartata iar pielea dezinfectata, pentru a diminua orice fel de risc de contaminare.

Dispozitivul Dermapen are forma unui stilou, iar la capatul dispozitivului se aplica o piesa cu microace de unica folosinta. Medicul va evalua adancimea si viteza de penetrare a microacelor pe baza evaluarii realizate inainte de tratament. Astfel prin miscari continue si controlate se produc mici intepaturi in piele, stimuland productia naturala de colagen si elastina. Procedura dureaza in medie aproximativ 15-20 de minute.

La finalul procedurii vom aplica o crema calmanta si o crema cu fotoprotectie.

Dermapen este un tratament non-invaziv, cu reactii adverse destul de rare atat timp cat sunt urmate cu seriozitate instructiunile medicului pre si post procedura, dar mai ales atata timp cat este evitata expunerea la soare si folosirea unei creme cu fotoprotectie.

Imediat dupa tratamentul cu Dermapen 4, pielea este rosie si usor inflamata pentru aproximativ 6-48 de ore, astfel nu se recomanda participarea la evenimente sociale in ziua procedurii.

A doua zi post procedura, se pot aplica produsele cosmetice obisnuite, precum si machiajul, insa este recomandata evitarea expunerii la soare si folosirea cremelor cu fotoprotectie SPF 50 pentru aproximativ 10 zile.

Efectele procedurii apar la aproximativ 4 saptamani dupa tratament. Numarul de sedinte va fi stabilit in cadrului consultului pre-procedura impreuna cu medicul, insa se recomanda intre 3-6 sedinte la un interval de aproximativ 4 saptamani.

Echipa medicala

In clinica Derm-one echipa noastra de medici specialisti in dermatologie si medicina estetica va ofera solutii pentru o paleta vasta de probleme si nevoi dermato-estetice.